Följ Sector Alarm Sverige

Sector Alarm lanserar den 1 december som ”Brandöva hemma dagen”

Pressmeddelande   •   Nov 27, 2017 10:23 CET

Brandöva hemma – en övning som kan rädda liv. Enligt statistik från MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) görs räddningsinsatser vid drygt 6 000 bostadsbränder per år. Cirka 100 människor omkommer vid bränder varje år.

Fredag den 1 december 2017 lanseras nu som ”Brandöva hemma dagen” – en dag då både stora som små ska ägna en stund för att träna brandövning i hemmet. En övning som kan rädda liv om olyckan är framme.

- Vi valde den 1 december som en öronmärkt dag av två skäl; dels för att bränder i hem är ett högaktuellt ämne. Vi går in i julmånaden, vi tänder ljus och vi kanske använder äldre elljusstakar med ojordade sladdar som kan fatta eld. Det andra skälet är att den 1 december även är Brandvarnarens dag, det vill säga en dag då vi uppmanas att testa våra brandvarnare, säger Helene Löfgren, marknadsdirektör Sector Alarm.

Att lansera en speciell dag för att brandöva hemma är ett naturligt steg för Sector Alarm. Under de senaste åren har ett stort fokus varit att informera och öka engagemanget kring vikten av att brandöva. För drygt ett år sedan lanserades en film som vänder sig till både barn och vuxna. Den animerade filmen om Sally och hennes vänner visar pedagogiskt och engagerande vad man ska göra när en brand i hemmet uppstår. Tidigare i höstas lanserades en bok på samma tema och nu tas ytterligare ett steg att lansera en speciell dag.

- Att brandöva på arbete och skola är vanligare än att brandöva hemma, trots att den vanligaste platsen för brand är i hemmet, vilket även är där vi spenderar mest tid. Vi vill med alla tillgängliga medel sprida kunskap om vikten av brandövning hemma och hur man ska tänka och agera vid brand för att förhindra allvarliga tillbud. Att markera en speciell dag för ändamålet tror vi kan vara en väg till att öka denna kunskap, säger Helene Löfgren.

För mer information kontakta:

Helene Löfgren
Marknadsdirektör Sector Alarm AB
Mobil: 0733 75 71 16
Mail: helene.lofgren@sectoralarm.se

Se filmen på: www.sectoralarm.se/brandovahemma

Sector Alarm är en totalleverantör av trygghet och säkerhet för privata bostäder och mindre företag. Sector Alarm har idag 479 000 kunder och är den näst största aktören på den svenska marknaden. Sedan etableringen 1995 har företaget utvecklats till att idag vara det näst största larmföretaget i Europa med 1 700 anställda. Sector Alarm växer snabbt och har idag verksamhet i Finland, Irland, Norge, Sverige och Spanien. Sector Alarm har som långsiktigt mål att bli det ledande företaget för trygghetslösningar i Europa.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.