Följ Sector Alarm Sverige

Kundernas tomma hem i fokus när Sector Alarm lanserar nytt koncept

Pressmeddelande   •   Aug 16, 2018 10:11 CEST

Ute i stugan, ett par veckor på Gran Canaria eller på förskolan över dagen – oavsett varför ditt hem står tomt så är det inget du behöver oroa dig för, #NoWorries! I alla fall så länge du är kund hos Sector Alarm.

Under våren har säkerhetsföretaget Sector Alarm tagit ett rejält omtag av sin kommunikation tillsammans med reklambyrån Åkestam Holst. En grundlig analys har resulterat i både ett nytt kommunikationskoncept och ett förtydligande av varumärkespositionen. Den senare sammanfattas i en ny payoff: Home of Safety.

–Vi har tittat noga på vad som är viktigast för bostadsägare när det gäller trygghet och på vad våra kunder säger om oss. Home of Safety sammanfattar detta väldigt väl och är också en tydlig indikation på vad vi gör för dem som inte känner till oss sedan tidigare, säger Helene Löfgren, marknadsdirektör för Sector Alarm i Sverige.

Även det nya reklamkonceptet #NoWorries har sin grund i vad människor oroar sig mest över och ser som mest värdefullt i sina hem. I analysarbetet har man grävt djupt i fakta och statistik, men även hämtat lärdomar och inspiration ur de mer än 1,5 miljoner samtal som företagets larmcentral tar emot varje år.

–Ett larm minskar risken för att något allvarligt ska hända, som brand, vattenskador och inbrott. Vårt koncept fokuserar på vad det innebär för dig och är en av de främsta anledningarna till att man vänder sig till oss – att slippa behöva oroa sig. Det är något vi dagligen får bekräftat av våra kunder, att de inte känner någon oro när de sover eller lämnar hemmet, oavsett om det är för en längre tids semester eller bara över dagen när de går till jobbet. Det är hela vår affärsidé, vi ser om ditt hem och allt och alla i det när du inte kan. #NoWorries!

Nu lanseras den första kampanjen utifrån det nya reklamkonceptet, och det är kundernas tomma hem som står i fokus.

–Den här gången har vi fokus på inbrott, men utan att försöka skrämmas. Drar man det till sin spets så vill vi att våra kunder ska kunna känna sig så trygga och säkra med våra larm och servicen kopplat till larmet så att de kan berätta att de är bortresta och vad de har lämnat kvar i hemmet. Så det är precis vad vi har gjort i den här kampanjen.

Kampanjen går från och med vecka 33 och rullar till och från under hela hösten med filmer i tv och online samt radio som huvudmedier.

Arbetsgrupp Sector Alarm:

Helene Löfgren, Marknadsdirektör

Sofie Haraldsson, Kampanjansvarig

Reklambyrå:

Åkestam Holst

Mediebyrå:

PhD

Sector Alarm är en totalleverantör av trygghet och säkerhet för privata bostäder och mindre företag. Sector Alarm har idag 200 000 kunder och är den näst största aktören på den svenska marknaden. Sedan etableringen 1995 har företaget utvecklats till att idag vara det näst största larmföretaget i Europa med 510 000 kunder och 1 700 anställda. Sector Alarm växer snabbt och har idag verksamhet i Finland, Frankrike, Irland, Norge, Spanien och Sverige. Sector Alarm har som långsiktigt mål att bli det ledande företaget för trygghetslösningar i Europa.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.